VITAFOODS – TARGI SUPLEMENTÓW DIETY W SZWAJCARII

2006-05-11

Już po raz szósty HASCO-LEK uczestniczyło w targach produktów naturalnych Vitafoods International. Ich ideą jest promowanie zdrowego, aktywnego trybu życia. Vitafoods International to największy tego typu projekt w Europie. W tegorocznym spotkaniu udział wzięło około 300 firm, w tym dwie z Polski. Impreza odbyła się w dniach 10 –12 maja w Genewie.

Na stoisku HASCO-LEK można było znaleźć przede wszystkim informacje o produktach z serii Naturkaps - suplementach diety i witaminach produkowanych w formie kapsułek żelatynowych miękkich. Firma zaprezentowała także szeroką ofertę produkcji kontraktowej. Polega ona na wytwarzaniu leków na zamówienie zleceniodawcy i stanowi istotny obszar działalności przedsiębiorstwa. Podczas imprezy przedstawiciele HASCO-LEK spotkali się z dotychczasowymi kontrahentami z Niemiec, Francji, Wielkiej Brytanii i Słowacji, aby omówić warunki dalszej współpracy. Zainteresowanie produkcją kontraktową w HASCO-LEK wyraziło także wiele nowych firm. Ponadto podczas targów pracownicy działu zaopatrzenia mieli okazję do rozmów z dostawcami surowców z Chin, Indii i USA, skąd firma sprowadza składniki swoich preparatów.

Obecność na targach to skuteczna promocja produktów przedsiębiorstwa i umocnienie jego wizerunku jako firmy otwartej na nowe trendy. Dotychczasowe doświadczenia potwierdzają, że udział w takich imprezach przyczynia się do wzrostu popytu na preparaty HASCO-LEK oraz zwiększenia popularności firmy.