Vratislavia Medica wspiera Bieg Firmowy

2018-05-18

Wierzymy, że aktywny i zdrowy tryb życia poprawia samopoczucie, dlatego szpital Vratislavia Medica, spółka Grupy HASCO wspiera w tym roku sportowców podczas Biegu Firmowego. W najbliższą sobotę 19 maja na Stadionie Olimpijskim będzie można znaleźć stoisko, na którym fizjoterapeuci z Vratislavia Medica będą udzielać porad zainteresowanym biegaczom.

Bieg Firmowy od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem firm i pracowników. W tym roku, tylko we Wrocławiu, na starcie tej wyjątkowej sztafety stawi się blisko 7 tysięcy zawodników. Cel jest szczytny – pomoc potrzebującym. Jednak to nie tylko zawody, ale także okazja do wstania zza biurek i spędzenia aktywnie czasu, w miłej i przyjaznej atmosferze.

W tegorocznej edycji Biegu Firmowego nie mogło zabraknąć szpitala Vratislavia Medica. W miasteczku biegowym usytuowanym na terenie Stadionu Olimpijskiego stanie namiot szpitala. Jeśli chcielibyście dowiedzieć się jak trenować, aby unikać kontuzji, a po urazie szybciej wrócić do zdrowia, radą służyć będą fizjoterapeuci. Specjaliści z Vratislavia Medica zachęcać będą do aktywnego stylu życia oraz chętnie podzielą się wiedzą na temat ofert szpitala dedykowanych sportowcom. Co więcej, strudzeni biegiem zawodnicy będą mogli poddać się zabiegom fizjoterapii.

W sobotę zapraszamy też do kibicowania! Wśród kilkuset firm pojawią się też reprezentanci Grupy HASCO. W szranki z innymi sportowcami stanie aż 8 naszych drużyn!