Nowa siedziba Wrocławskiego Centrum Rehabilitacji i Medycyny Sportowej - wmurowanie kamienia węgielnego

2015-07-10

5 czerwca 2015 odbyła się uroczystość wmurowania kamienia węgielnego pod fundamenty nowej siedziby Wrocławskiego Centrum Rehabilitacji i Medycyny Sportowej (WCRiMS).

Akt erekcyjny sygnowali właściciele Grupy HASCO – Małgorzata i Stanisław Hanowie, Agnieszka Han, Aleksandra Han, Tomasz Han a także Metropolita Dolnośląski Arcybiskup Józef Kupny, Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, Wicewojewoda Województwa Dolnośląskiego Joanna Bronowicka, przedstawiciel generalnego wykonawcy Prezes AWBUD S.A. Michał Wuczyński oraz Główny Architekt Autorskiej Pracowni Architektonicznej Andrzej Hubka.

Wrocławskie Centrum Rehabilitacji i Medycy Sportowej to placówka medyczna należąca do Grupy HASCO. WCRiMS powstało we Wrocławiu w latach 70 XX wieku i od tego czasu prowadzi specjalistyczną działalność z zakresu rehabilitacji. Obecnie placówka mieści się przy ul. Chopina. Nowa siedziba powstaje przy ul. Lekarskiej 1 we Wrocławiu. Oddanie budynku do użytku przewidziane jest na 2016 rok.