Wrocławski maraton znosi limity zawodników

2012-09-06

Nie ma już limitów w zapisach na 30. Hasco-Lek Wrocław Maraton - taką decyzję podjęli w środę 5 września organizatorzy imprezy. – Chcemy w ten sposób uczcić jubileusz tej największej w Polsce imprezy i zaprosić wszystkich, którzy chcą z nami świętować – mówią zgodnie Jerzy Pękalski, dyrektor WCSHiR, oraz Stanisław Han, prezes PPF Hasco-Lek S.A., współorganizatorzy imprezy.

Decyzja o zniesieniu limitów to odpowiedź na ogromne zainteresowanie zawodników z całego kraju – pracownicy Wrocławskiego Centrum Sportu Hippiki i Rekreacji codziennie odbierają telefony od setek zainteresowanych biegaczy, którzy nie zmieścili się na listach startowych.

- Już mamy ponad 4500 zapisanych i zdeklarowanych zawodników – mówi Jerzy Pękalski.

Organizatorzy nie ukrywają, że chcą również powalczyć o wysokie miejsce w rankingach polskich maratonów

– Nasz bieg to wyjątkowa impreza, która rozgrywa się w wyjątkowym mieście. A jubileusz to okazja, by bić rekordy, również frekwencyjne – mówi Stanisław Han.

Warunkiem uczestnictwa w 30. Hasco-Lek Wrocław Maratonie jest wniesienie do 12 września opłaty startowej. Z uwagi na formalności przy rejestracji zawodników i wydawaniu pakietów startowych, liczyć się będzie dzień zaksięgowania środków na koncie WCSHiR.

Szczegóły dotyczące zapisów można znaleźć na stronie internetowej: www.wroclawmaraton.pl