Wyjątkowa okazja! Zobacz na żywo jak produkowane są leki w Hasco-Lek

2019-04-30

Zwiedzanie produkcji, strefa szybkich rekrutacji z możliwością konsultowania swojego CV oraz pokazy pierwszej pomocy prowadzone przez ratowników ze szpitala Vratislavia Medica, to atrakcje jakie czekają na wszystkich tych, którzy w piątek 10 maja wezmą udział w Dniu Otwartym Hasco-Lek. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

Od 35 lat dbamy o zdrowie Polaków

Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A. jest jedną z najprężniej rozwijających się firm farmaceutycznych w Polsce. W tym roku świętuje jubileusz 35-lecia działalności. Firma, założona w 1984 roku przez Stanisława Hana, od lat cieszy się zaufaniem milionów Polaków, a także obywateli ponad 30 krajów na całym świecie. Jest producentem ponad 350 leków, suplementów diety i wyrobów medycznych, wśród których znajdziemy takie marki jak:  IBUM, Mensil, DIH, Juvit, Hascovir, Ulgix, Mel. Rocznie produkuje 43 miliony opakowań swoich produktów. Wszystkie z nich zarejestrowane zostały w Polsce. Hasco-Lek to także w 100% polska firma rodzinna i jeden z największych pracodawców na Dolnym Śląsku. W PPF Hasco-Lek S.A. pracuje ponad 1000 osób, a we wszystkich spółkach Grupy Hasco blisko 1600 pracowników.

Przyjdź na Dzień Otwarty w Hasco-Lek!

W piątek 10 maja od godziny 12:00 wszyscy zainteresowani, którzy odwiedzą fabrykę Hasco-Lek w podwrocławskich Siechnicach, będą mogli m.in. zwiedzić dział produkcji, gdzie wytwarzane są syropy i zawiesiny, w tym m.in.: Juvit, Ibum dla dzieci czy Hascosept. Wejście na produkcję odbywać się będzie w maksymalnie 15-osobowych grupach co 30 minut do godz. 15:30. W przypadku sprzyjających warunków atmosferycznych, przed zakładem w godzinach od 13:00 do 15:00, ratownicy medyczni ze szpitala Vratislavia Medica, przeprowadzą pokazy pierwszej pomocy. Będzie też możliwość zobaczenia specjalistycznej karetki, należącej do jednego z najnowocześniejszych w Polsce szpitala rahabilitacyjno-ortopedycznego.

Szukasz pracy lub chcesz zmienić dotychczasową? Nie przegap szansy

Hasco-Lek szuka specjalistów zarówno na stanowiska administracyjne (księgowość, dział analiz, itp.), jak i pracowników działu produkcji, czy magazynu. Rekrutacja prowadzona jest także do innych  spółek z Grupy Hasco, w tym m.in. na stanowisko mechanika do spółki HanCars, czy kucharza do wrocławskiego hotelu Haston City Hotel. Szczegółowych informacji na miejscu będą udzielać pracownicy z działu HR. Dodatkowo w trakcie wydarzenia: otwarta zostanie specjalna strefa szybkich rekrutacji, zorganizowane będą dwa warsztaty z pisania CV z możliwością konsultowania własnych dokumentów rekrutacyjnych. Hasco-Lek, dzięki zaawansowanej współpracy z uczelniami wyższymi, oferuje także praktyki i staże dla studentów.

Program Dnia Otwartego w Hasco-Lek:

12:00 – 16:00 zwiedzanie produkcji Hasco-Lek (wycieczki co ok. 30 minut; w 15 osobowych grupach)

12:00 – 16:00 strefa szybkich rekrutacji

12:00 – 13:00 I warsztat: „Jak pisać CV” z możliwością konsultacji swojego CV

14:00 – 15:00 II warsztat: „Jak pisać CV” z możliwością konsultacji swojego CV

13:00 – 15:00 pokaz pierwszej pomocy i prezentacja karetki ze szpitala Vratislavia Medica

Pobierz regulamin tutaj

Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny. Liczna miejsc jest ograniczona. Bezpłatne wejściówki będą dostępne w dniu wydarzenia (przed wejściem na teren zakładu Hasco-Lek przy ul. Kwiatkowskiego 9 w Siechnicach). Organizatorem wydarzenia jest Dział HR z PFF Hasco-Lek S.A. Partnerem wydarzenia jest szpital Vratislavia Medica. Patronem medialnym wydarzenia jest Portal Mieszkańców Siechnic www.siechnice.com.pl. Informujemy, że zwiedzanie działu produkcji możliwe jest wyłącznie po zapoznaniu się i akceptacją treści regulaminu wydarzenia, dostępnego na stronie www.hasco-lek.pl.

Patronem wydarzenia jest Portal Mieszkańców Siechnic www.siechnice.com.pl