Zapraszamy na bieg Natur Kaps Mila Olimpijska

2012-08-21

Wspaniała zabawa i atrakcyjne nagrody czekają na wszystkich uczestników tegorocznej, czwartej już edycji, Natur Kaps Mili Olimpijskiej. Bieg jest imprezą towarzyszącą 30. Hasco-Lek Wrocław Maratonowi. Do udziału w zawodach na dystansie 1609 m zapraszamy wszystkich chętnych – niezależnie od wieku i tężyzny fizycznej.

Od czterech lat PPF Hasco-Lek S.A., sponsor tytularny Hasco-Lek Wrocław Maratonu, a od 2012 roku również współorganizator tej prestiżowej imprezy, przygotowuje dla miłośników biegania rywalizację na dystansie mili, czyli 1609 m.

- Natur Kaps Mila Olimpijska to propozycja dobrej zabawy dla rodzin z dziećmi oraz fanów biegania, którzy nie uprawiają tego sportu zawodowo. W naszym biegu rodzinnym startują nie tylko rodzice z dziećmi w każdym wieku. Przychodzą całe grupy znajomych, a nawet ludzie ze swoimi czworonogami – mówi Marzena Siemińska, dyrektor ds. handlowych PPF Hasco-Lek S.A. – Długość trasy i jej przebieg sprzyjają przede wszystkim promowaniu zdrowego trybu życia, nie zaś pokonywaniu długich dystansów. Tradycyjnie dla najlepszych „milimaratończyków” nasza firma przygotowała atrakcyjne nagrody.

Wszyscy zawodnicy , którzy ukończą Milę, biorą udział w loterii. W tym roku zwycięzcy czwartej edycji biegu rodzinnego Natur Kaps Mila Olimpijska mogą wygrać wiele atrakcyjnych nagród: skuter, iPady, iPody, rowery, aparaty fotograficzne oraz krokomierze.

Bieg rodzinny jest imprezą towarzyszącą 30. Hasco-Lek Wrocław Maratonowi , który został zaplanowany na 16 września 2012r. Cieszy się ogromną popularnością – w ubiegłym roku wzięło w nim udział aż 3000 uczestników!

W tym roku maratończycy wystartują o godzinie 9.00, zaś uczestnicy biegu rodzinnego Natur Kaps Mila Olimpijska – o godzinie 9.15. - Zapraszamy całe rodziny nie tylko do udziału w Mili. Ci, którzy postanowią jedynie kibicować naszym zawodnikom, będą mogli skorzystać na miejscu z przygotowanych przez nas atrakcji – mówi Marzena Siemińska.

Natur Kaps Mila Olimpiska - co warto wiedzieć:

Termin i miejsce: 16 września 2012 r., Stadion Olimpijski we Wrocławiu

Start: godz. 9.15

Dystans: 1609 m (1 mila)

Warunki uczestnictwa: uczestnikiem biegu może zostać każda osoba, bez względu na wiek i płeć. Warunkiem udziału jest zgłoszenie uczestnictwa do biura biegu Natur Kaps Mila Olimpijska osobiście oraz przedstawienie aktualnego badania lekarskiego dopuszczającego do udziału w biegach długich lub podpisanie oświadczenia stwierdzającego uczestnictwo w biegu na własną odpowiedzialność (w przypadku osób niepełnoletnich - wyrażenie zgody przez prawnego opiekuna).

Zgłoszenia przyjmowane są w biurze zawodów przy al. Paderewskiego 35 we Wrocławiu (pomieszczenie pod główną trybuną Stadionu Olimpijskiego) w następujących terminach:
· 14.09.2012 w godz. 9.00-22.00
· 15.09.2012 w godz. 9.00-22.00
· 16.09.2012 w godz. 6.00-8.30

Historia maratonu:

Wrocławski maraton (wcześniej Maraton Ślężan) to długa historia biegania w Polsce. Początki biegów maratońskich sięgają 1983 roku, kiedy to po raz pierwszy 131 zawodników pokonało trasę z Sobótki do Wrocławia. Był to 1. Maraton Ślężan. Na tej trasie zawodnicy biegali przez 10 lat, kolejnych 16. biegów odbyło się we Wrocławiu. W ramach tych maratonów miały miejsce takie imprezy jak: Mistrzostwa Polski Weteranów w Maratonie, 1. Mistrzostwa Europy Weteranów w Maratonie oraz 61., 62., 63., 65., 66., 67., 68. i 69. Mistrzostwa Polski w Maratonie. Organizatorami biegów byli: Dzielnicowy Ośrodek Sportu i Rekreacji Wrocław - Stare Miasto, Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji „Południe" we Wrocławiu, Stowarzyszenie Maraton Wrocław.

W tym roku 30. Hasco-Lek Wrocław Maraton organizują wspólnie Przedsiębiorstwo Przemysłu Farmaceutycznego Hasco-Lek S.A. i Wrocławskie Centrum Sportu Hippiki i Rekreacji.

O PPF Hasco-Lek S.A.:

PPF Hasco-Lek S.A. to jeden z największych producentów leków OTC i suplementów diety w Polsce. Łączy ponad 25-letnie doświadczenie (przedsiębiorstwo powstało w 1984 roku we Wrocławiu) ze światową technologią i jakością leków wytwarzanych w jednych z najnowocześniejszych fabryk w Europie. Zatrudnia ponad 750 osób. Zajmuje wysokie czwarte miejsce w Polsce pod względem liczby sprzedanych opakowań na rynku OTC i suplementów diety*.

*dane Instytut IMS Health YTB