Znamy zwycięzców konkursu „Dolnośląski Gryf – Nagroda Gospodarcza”. Kolejny raz Hasco-Lek zostało Złotym Patronem Przedsiębiorczości

2019-10-22

Hasco-Lek od wielu lat angażuje się w liczne inicjatywy związane z rozwojem sportu, edukacji i przedsiębiorczości. Firma prężnie działa też w wielu organizacjach zrzeszających przedstawicieli biznesu, w tym m.in. jest jednym z najbardziej aktywnych członków Zachodniej Izby Gospodarczej – Pracodawcy i Przedsiębiorcy, która już po raz 16. Jest organizatorem konkursu „Dolnośląski Gryf – Nagroda Gospodarcza”. Hasco-Lek otrzymało tytuł Złotego Patrona Przedsiębiorczości tego przedsięwzięcia.

„Dolnośląski Gryf – Nagroda Gospodarcza” to konkurs, który od 2004 roku promuje i nagradza najważniejsze gospodarcze osiągnięcia Dolnego Śląska. Przeznaczony jest dla lokalnych przedsiębiorstw i jednostek samorządu terytorialnego. Nagrody przyznaje Kapituła Konkursu, która ocenia nominowanych w poszczególnych kategoriach, w tym: Innowacyjny pomysł na biznes/rozwój, Start-up roku, Dolnośląski Produkt Roku, Działania proekologiczne, Przedsięwzięcie angażujące społeczność lokalną – nagroda dla samorządów, Pionier Wieku Cyfrowego, Skuteczna Kampania Marketingowa, Wizjoner Przestrzeni. Jednym z członków Kapituły Konkursu jest Prezes Zarządu Hasco-Lek S.A. dr Stanisław Han.

Tegoroczna Wielka Gala Biznesu, podczas której poznaliśmy laureatów Konkursu zorganizowana została 21 października w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu. Konkurs realizowany jest w ścisłej współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Dolnośląskiego, organizacją Pracodawcy RP i Związkiem Pracodawców Polska Miedź. Partnerem merytorycznym konkursu jest PwC. Szczegółowe informacje dostępne na stronie konkursu www.gryfy.pl