Zobacz najnowszą reklamę marki Biotylek

2020-06-02

Firma Hasco-Lek wystartowała z nową kampanią reklamową. Od 1 czerwca, w największych stacjach telewizyjnych w Polsce, można zobaczyć spot Biotyleku Max - specjalistycznego leku na problemy z wypadaniem włosów wynikające z niedoboru biotyny, który polecany jest szczególnie kobietom po 45. roku życia1.  Reklamę przygotowała agencja Upside, za zakup mediów odpowiedzialny był dom mediowy Havas.

PPF Hasco-Lek S.A., odpowiadając na potrzeby tysięcy kobiet, niezadowolonych z wyglądu i kondycji swoich włosów, wprowadziło na rynek w kwietniu tego roku dwa nowe produkty - Biotylek i Biotylek Max, który zawiera najwyższą na rynku dawkę biotyny dostępną bez recepty2. Produkty leczą niedobór biotyny, przez co hamują wypadanie włosów, a także poprawiają ich wygląd i kondycję. Włosy stają się mocniejsze, sprężyste i błyszczące. Ponadto, leki Biotylek i Biotylek Max poprawiają stan cebulek włosów i wzmacniają ich strukturę.3

W najnowszym spocie reklamowym, który emitowany jest na głównych kanałach telewizyjnych: TVP 1, TVP 2, Polsat i TVN, a także w stacjach tematycznych, zobaczymy dojrzałą kobietę, która cierpi z powodu nadmiernego wypadania włosów i ich przerzedzania. Obniża to jej poczucie atrakcyjności i pewności siebie. Na szczęście z pomocą przychodzi zaprzyjaźniona trycholog, polecając jej Biotylek Max. Wystarczy jedna tabletka dziennie, a pierwsze efekty zobaczyć można już po 4 tygodniach stosowania!4

BIOTYLEK, 5 mg, tabletki. Skład: Każdy tabletka zawiera 5 mg biotyny (Biotinum). BIOTYLEK MAX, 10 mg, tabletki. Skład: Każdy tabletka zawiera 10 mg biotyny (Biotinum). Postać farmaceutyczna: tabletka. Wskazania do stosowania: Leczenie niedoborów biotyny z takimi objawami jak m.in. wypadanie włosów, zaburzenia wzrostu paznokci i włosów oraz ich nadmierna łamliwość, stany zapalne skóry zlokalizowane wokół oczu, nosa, ust, krocza, oraz zapobieganie następstwom niedoborów, po wykluczeniu przez lekarza innych przyczyn. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie. Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

1. Średni wiek wystąpienia menopauzy u kobiet w Polsce wynosi 50 lat, najczęściej między 45 a 55 rokiem życia. Źródło. Mroczek B. i in., Jakość życia kobiet w okresie menopauzy, Family Medicine and Primary Care Review 2014; 16,2: 136-137.

2. 10 mg to najwyższa dostępna w Polsce dawka biotyny wśród leków bez recepty wg. danych IQVIA Pharmascope 04.2020

3. M. Paul-Samojedny: Wpływ biotyny na wygląd skóry i jej przydatków. Aesthetica, s.40-45.

4. Charakterystyka produktu leczniczego Biotylek Max